Laser- vai hitsauspinnoitus?

MENETELMÄT VERTAILUSSA

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kumpi menetelmä palvelee paremmin omia tarpeitasi: laser- vai hitsauspinnoitus?

Hitsauspinnoitus on vanhanaikaisempi menetelmä, jossa pinnoituksen lämmönlähteenä käytetään valokaarta. Hitsauspinnoitteita käytetään teollisuuden komponenteissa, kuten prosessi- ja energiateollisuuden laitteisiin tulevissa osissa tai kaivannaisteollisuuden koneissa. Hitsaamalla pinnoitettaessa kappaleen pintaan sulatetaan lisäaineita tuomaan suojaa mekaanista kulutusta tai korroosiota vastaan. 

Huippumoderni laserpinnoitus on läheistä sukua hitsauspinnoitukselle, mutta menetelmä mahdollistaa korkeampitasoisten pinnoitteiden valmistuksen komponenttien suojaksi. Hitsausmenetelmään verrattuna laserin tarjoamat laadulliset ominaisuudet ovatkin usein selkeästi ylivertaisia.

Laserin edut hitsauspinnoitukseen verrattuna

Laser tarjoaa monia etuja, kun menetelmää verrataan hitsauspinnoitukseen. Esimerkiksi lämmöntuonti on alhaisempaa ja muodonmuutokset itse komponentissa sekä sen rakenteessa mikroskooppisella tasolla ovat huomattavasti vähäisempiä. Lisäksi pinnoitteen ja perusaineen seostumisvyöhyke pysyy matalana.

Vain yksi kerros pinnoitetta riittää tuomaan esiin valikoidun lisäaineen parhaat, asiakkaan tavoittelemat ominaisuudet. Näin kyetään minimoimaan arvokkaiden lisäaineiden määrää, mikä osaltaan parantaa kokonaisprosessin kustannustehokkuutta. Ja tietysti myös lopputulos on määrittelevä: laserilla pinnoitteesta saadaan tiiviimpi ja virheettömämpi kuin hitsauspinnoituksella.

Heräsikö mielenkiintosi? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Olisiko aika siirtyä hitsauspinnoituksesta tähän päivään?

Valikko